چوب پلاست ون وود
رزومه و گواهی نامه های شرکت

تاریخچه ترمو وود

تاریخچه ترمو وود

تاریخچه سوزاندن چوب و حرارت دادن برای بالا بردن مقاومت چوب و استفاده در سازه های بیرونی برای اولین بار در دهه 1930 به طور علمی مورد مطالعه قرار گرفت. کشور فنلاند از پیشتازان صنعت ترموود است.

این کشور برای اولین بار خط تولید این چوب را راه اندازی و اقدام به تولید آن نمود.

علاوه بر آن این کشور یک مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود با نام  VTT راه اندازی نمود. و به صورت جامع در این زمینه تحقیقات به عمل آورد.

در نهایت فرآیند تیمار حرارتی ترمو چوب یا ترموود توسط انجمن ترموود فنلاند و با همکاری صنایع محصولات چوبی وارد عرصه بازار شد. طوری که این روزها ترموود مطابق تحقیقات توسط این انجمن تولید و عرضه می شود .

ترمووود

قرن‌ها است که ثابت گردیده است سوزاندن سطح چوب در آتش، آن را برای استفاده در فضای بیرونی مقاوم‌تر می‌کند.

ترمووود یا چوب ترمو ، همان چوب طبیعی می باشد که ساختار سلولی آن بر اثر فرآیند حرارتی تغییر میابد .

چوب حرارت دیده یا اصلاح شده با حرارت با نام ترموود شناخته شده است.

نوع خاصی از چوب که بدلیل فراوری با مکانیزم پیشرفته حرارت، نسبت به چوبهای دیگر دارای استحکام و ماندگاری بیشتری است.

در حالت کلی برای تولید این محصول از مواد شیمیایی استفاده نمی شود.

ترمووود در برابر کپک، حشرات موذی، موریانه، ساس و قارچ نیز بسیار مقاوم است.

علاوه بر موارد بالا، در رنگ و شکل ثبات بی نظیری دارد به طوری که سالیان سال زیبایی خود را حفظ می کند.

به طور کلی برای تولید آن از جنس چوب زبان گنجشک (ASH) و چوب گونه کاج (PINE) استفاده می شود.

ترمووود را به عنوان محصولی از کشور فنلاند می شناسند، اما قابل ذکر است این محصول در کانادا و آلمان نیز به طور گسترده تولید میشود.

مزایای ترمووود

با پیشرفت جامعه کنونی یکی از راه های ایجاد فضایی مطلوب برای جسم و روح در زندگی به کار بردن عناصر طبیعی و اشیاء آشنا برای ذهن است.

همچنین با پیشرفت صنعت ساختمان در دنیا و گسترش ساخت و سازهای جدید استفاده از ترمووود (THERMOWOOD) نیز گسترش بیشتری پیدا کرده است.

ترمووود را معمولاً در ایران به صورت چوب ترمو نیز می شناسند. این دو عبارت معادل هم هستند و تفاوتی ندارند. ون وود عرضه کننده مرغوب ترین و با کیفیت ترین ترمو وود های ایرانی (چوب فرآوری شده) می باشد.

همچنین ون وود تولید کننده خانه های تمام چوب در سطح ایران و سایر کشورهای منطقه می باشد.

چوب ترمو یکی از پرکاربردترین عناصر در صنعت ساختمان می باشد. چوب میل به رشد، بالندگی، نرمش در زندگی انسان جاری می کند که با کاربرد مناسب آن در محیط زندگی، می توان فضایی آرام و دلپذیر به وجود آورد.

ترموود حس زیبایی ، آرامش و طبیعی بودنی که از چوب به ما منتقل می شود را به ما میدهد و با هیچکدام از مصالح دیگر قابل مقایسه نیست.

در حالت کلی مزایای ترمووود را به صورت زیر می توان خلاصه کرد:

  • وزن کم و سبک نسبت به متریال های مشابه و همتراز
  • حفظ رطوبت محیط در حد استاندارد نیازهای طبیعی انسان
  • نرمال کردن تغییرات ناگهانی دما (سرما به گرما و گرما به سرما)
  • نصب سریع
  • توانایی بسیار بیشتر در مقابل، آب، طوفان و برودت نسب به چوب های دیگر
  • تجزیه پذیر بودن و عدم آسیب رساندن به محیط زیست در زمان تخریب (طراحی اکولوژیکی)
  • انعطاف پذیری و مقاومت بیشتر نسبت به فشارهای بیرونی (نظیر زلزله)
  • عایق صوت (به دلیل نگهداری هوا در منافذ خود)
  • دارای دوام بالا در برابر پوسیدگی در انواع شرایط آب و هوایی
  • مقاوم در برابر تاب برداشتن و تغییر ابعاد
  • مقاوم در برابر حمله حشرات، ریز ارگانیسم‌ها، و انواع قارچ و کپک

کاربردهای ترمووود

امروزه مصالح نوین چوبی نظیر ترمو وود باعث شده تا معماری مدرن و نوین در سازه ، جانی دوباره گرفته و به جسم سرد ساختمانها روحی گرم ببخشد.

ترمووود در نمای بیرونی ساختمان، نمای داخلی (دکوراسیون داخلی)، کفپوش، فضای باز ویلا و پارک ها قابل استفاده است.

به صورت کلی کاربردهای زیر برای ترموود قابل پیاده سازی است:

  • کف و کفپوش (Decking)حتما باید با چوب عش (زبان گنجشک)
  • دیوارپوش (Wall plugs)
  • دکوراسیون داخلی (Interior decoration)
  • پله و نرده (Stairs and rails)
  • فضای باز ویلا و پارک (Outdoor)
  • آلاچیق (Altar)
  • لوور (Louvre)
  • روف گاردن (roof garden)
  • پرگولا (Pergola)
  • قرنیز (Cornice)
  • استخر و سونا (Pool)
  • درب و پنجره

معایب ترمووود

با توجه به آنکه هیچ محصول یا وسیله ای بدون ایراد نمی باشد، در این بخش تلاش می کنیم به صورت صادقانه برخی ایرادها و معایب ترموود را نیز بیان کنیم.

معایب ترمووود به طور خلاصه به شرح زیر است:

قیمت نسبتاً زیاد

بزرگترین ایرادی که می توان به ترمووود گرفت، گران بودن آن نسبت به سایر متریال ها می باشد.

“هرکه را طاووس خواهد جور هندوستان کشد”

بشدت در برابر نور آفتاب و شرایط بارانی آسیب پذیر بوده و دائم نیاز به نگهداری و تجدید رنگ با هزینه ی نسبتا بالایی دارد.

در بحث آتش سوزی نیز متاسفانه ضعیف می باشد

در مقابل موریانه و حشرات و قارچ نیز نسبت به محصولی همچون چوب پلاست(wood plast) بسیار بسیار ضعیف تر می باشد.

نابودی محیط زیست و جنگل ها

قطعاً برای تولید چوب ترمو باید ابتدا جنگل ها و درختان تخریب شوند. این امر می تواند در مصرف زیاد منجر به آسیب های جبران ناپذیری شود.

عدم امکان ساخت منحنی

با چوب ترمو نمی توان اجسام منحنی شکل رسم کرد و قطعاً خیلی از پروژه ها را با این محصول نمی توان تکمیل کرد.

ساختمان های گرد، استادیوم ها و سازی های دوار به سختی با ترموود قابل پیاده سازی می باشد.

چگونه فرآوری ترمووود انجام می شود؟

  1. 1. چوب تا دمای 220 درجه سانتی گراد حرارت می بیند به طوری که قبل از رسیدن به مرحله ی سوختن، افزایش دما پایان می یابد.
  2. 2. افزایش دما، ساختار شیمیایی چوب را تغییر می دهد و در نتیجه خواص آن نیز تغییر می یابد. تغییرات خواص چوب منجر به افزایش مقاومت و استحکام چوب و همچنین افزایش خاصیت عایقی چوب می شود.
  3. 3. فرآوری ترموود منجر به تغییر رنگ چوب می شود و آن را به رنگ قهوه ای تیره مبدل می سازد. در صورتی که اگر چوب ترمو بدون هیچ نوع پوشش سطحی در معرض نور آفتاب قرار بگیرد به طور تدریجی به خاکستری نقره ای بسیار جذابی تغییر رنگ می یابد.

فرآیند ترمو کردن چوب، روش های مختلفی دارد که در آنها از بخار آب، روغن و … استفاده می شود ولی در تمامی این پروسه ها، سه مرحله ی “خشک کردن، حرارت دادن، و خنک کردن” مشترک می باشد.

فرآيند ترمووود چیست؟

به طور مختصر می توان گفت در فرآیند ترموود (ترموود) چوب را ضمن اینکه با بخار محافظت می کنند تا 180 الی 215 درجه سانتی گراد حرارت میدهند (چوب فراوری شده).

بخار علاوه بر نقش حفاظتی، بر تغییرات شیمیایی حاصله بر چوب تاثیر می گذارد. در نتیجه این روش (تیمار حرارتی یا همان ترمووود) محصولی به نام ترمو چوب (ترمووود) که بسیار سازگار با محیط زیست نیز می باشد حاصل میگردد (چوب فراوری شده).

در فرآیند ترمو، رنگ چوب تیره شده و در شرایط متغییر رطوبتی متعادل تر از چوب معمولی می گردد و خاصیت عایق حرارتی آن نیز افزایش می یابد. هم چنین در تیمار حرارتی (ترموود) چوب در مقابل پوسیدگی مقاوم می گردد و میزان تغییر ابعاد در آن به حداقل میرسد.

نصب ترموود :

نصب چوب ترموود به دو صورت زیرسازی چوبی و استفاده از کلیپس امکان پذیر است .

روش زیرسازی چوبی :

اگر بخواهیم از روش زیرسازی چوبی استفاده نماییم ، زیرسازی چوبی به شکل عمود بر پروفیل های چوب نما اجرا می گردد سپس توسط پیچ هایی استاندارد ، پروفیل های آن روی زیرساز نصب می شود .

روش استفاده از کلیپس :

در این روش زیرسازی توسط آهن کشی و یا پروفیل گالوانیزه انجام می شود و چوب های ترمو نهایی توسط کلیپس به زیرسازی متصل می گردد و خاصیتی که این روش نسبت به روش اول دارد این است که پیچ ها در نمای چوبی مشاهده نمی شوند اما قیمت چوب نما با این روش بالاتر خواهد بود.

کار با چوب‌های ترمو با توجه به ساختار آن‌ها متفاوت از چوب‌های معمولی است به خاطر ساختار شکننده که چوب‌های ترمو پیدا می‌کنند امکان برش فارسی وجود ندارد اگر شما چوب ترمو را به‌صورت فارسی برش دهید، لبه‌های آن ریشه خواهد شد. برش استاندارد در این چوب‌ها عمودی است.

در هنگام کار با ترمو باید به نکاتی توجه کنیم به‌جای استفاده از میخ در این چوب‌ها بهتر است از پیچ‌های استنلس استیل استفاده کنید.

میخ‌های فولادی در چوب‌های ترمو زود زنگ می‌زنند.
دو قطعه چوب ترمو به هم استفاده از چسب چوب‌های معمولی توصیه نمی‌شود بهتر است از چسب‌های پلی اورتان برای این کار استفاده کنید.

تاریخچه ترمو وود

چوب های مورد استفاده برای ساخت ترموود :

ترموود به دلیل داشتن خاصیت هایی که دارد از چوب های خاصی حاصل می شود و چوب های بکار رفته می بایست از کیفیت لازم برخوردار بوده و نمی توان هر چوبی را به ترموود تبدیل نمود ، این کیفیت فقط در بعضی از قسمت های جنگل سوئد و فنلاند یافت می شود و فنلاند پیشتاز تولید ترموود می باشد.

و از گونه های چوب های متعدد برای تیمار حرارتی و تولید چوب ترمود بهره می برد و قیمت ترموود نسبت به نوع چوب بکار رفته متغیر است.  

اگر بخواهیم چوب های بکار رفته برای تولید ترموود را معرفی نماییم می توان به نوئل (Picea (abies) ، کاج (Pinus sylvestris) ، صنوبر (Populus tremula) ، توس (Betula pendula) ، زبان گنجشک (Fraxinus excelsior) ، کاج رادیانا ((Pinus radiata) ، توسکا(Alnus glutinosa) ، لاریکس (Larix sibirica) و راش (Fagus silvatica) اشاره نمود.

انواع ترموود :

اگر بخواهیم تنوع ترمووود را بیان کنیم به طور کلی ترموود به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از :

1) انواع ترموود از نظر روش تولید :

یکی از اقسام ترموود مبتنی بودن بر روش تولید است ، برای این تقسیم بندی ، ترموود را به دو رده یا کلاس تقسیم می کنند که به شرح زیر می باشد :

تاریخچه ترمو وود

ترمو اس Thermo-S :

در این رده بندی S مخفف Stability به معنای ثبات و پایداری است و هدف از ایجاد ترموود با این کلاس مقاومت و پایداری آن در برابر شرایط محیطی است ، برای همین در این روش چوب را تا دمای 180 درجه سانتیگراد حرارت می دهند تا مقاومت آن را بالا ببرند .

بنابراین محصولاتی که با استفاده از این روش تولید و عرضه می شوند با توجه به میزان رطوبت محیط ، چیزی مابین 6 تا 8 درصد تغییر ابعاد یا تورم دارد . از گونه های سوزنی این محصول برای محیط های داخلی ساختمان ها همچون مبلمان داخلی ، اتصالات در محیط خشک ، در و پنجره ، سونا و از نوع پهن برگ آن برای اتصالات در هر نوع شرایط آب و هوایی مانند کف پوش ها ، مبلمان فضای شهری و سونا استفاده می شود .

تاریخچه ترمو وود

ترمو دی Thermo-D:

در این کلاس D مخفف کلمه Durability به معنی دوام است و هدف و ویژگی مدنظر برای این محصول دوام طبیعی آن است که بسیار حائز اهمیت است ، برای همین منظور در فرآوری تولید این محصول ، چوب را تا دمای 220 درجه سانتیگراد حرارت داده و استحکام آن را در برابر شرایط محیطی بالا می برند .

این روش تیمار سبب می شود محصول دوام فوق العاده ای داشته باشد و بتوان در محیط های باز از آن استفاده نمود . میزان رطوبت و شرایط دمایی این چوب بین 5 تا 6 درصد تغییر بعد و تورم دارد . کاربردهایی که این چوب دارد برای مکان های بیرونی همچون ساخت درب های بیرونی ، چوب نما و دیوار ، تابلو چوبی مغازه ، سونا ، سرویس بهداشتی و حمام و فضای مبلمان شهری مناسب است .

ساخت ترموود به این صورت است که با استفاده از گرما دهی در شرایط زمانی و رطوبتی مشخص، مقاومت چوب را افزایش می‌دهند و با تغییر ساختار شیمیایی چوب استحکام و مقاومت چوب را در مقابل پوسیدگی بیشتر می‌کند.


این عملیات در سه مرحله انجام می‌شود در مرحله اول با استفاده از گرما و بخار در کوره‌های مخصوص دمای چوب را به حدود ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رساند سپس به‌صورت تصاعدی و در مدت زمان ۶ ساعت دما را به ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد افزایش می‌دهند.


پس از پایان این مرحله رطوبت چوب کاملاً از بین می‌رود.

 و در مرحله بعد طی دو تا سه ساعت دما را به ۲۲۵ درجه سانتی‌گراد می‌رساند. البته این دما بستگی به نوع چوب دارد حدوداً ۲ تا ۳ ساعت این فرایند
ادامه می‌یابد.
در تمامی این مراحل از بخار برای جلوگیری از سوختن یا ترک برداشتن چوب استفاده میکنند.

همچنین کنترل مداوم صورت می‌گیرد تا به هیچ عنوان چوب بیش از حد نسوزد و یا اینکه به حالت زغال در نیاید.
پس از گذشت ۲۴ ساعت از شروع بخار دهی و گرمادهی، دمای مخزن را به‌ آرامی کم می‌کنند و این کاهش دما با استفاده از آب پاشی صورت می‌گیرد.
پس از ۴۲ ساعت ترموود حاضر است. چوب‌های ترمو با دو علامت اختصاری D و S شناخته می‌شود. در گروه S تغییر ابعاد با توجه به میزان ۶ الی ۸ درصد خواهد داشت چوب‌های سری D بین ۵ الی ۶ درصد امکان دارد تغییر ابعاد یا تورم داشته باشد.

تاریخچه ترمو وود

2) انواع ترموود از نظر گونه چوب

بخش بندی دیگر ترموود بر اساس گونه چوب هایی است که برای حرارت دهی استفاده می شود این چوب ها را می توان به دو دسته کلی تقسیم نمود :

ترموود با چوب نرم (Soft Wood) :

چوب هایی که از درختان سوزنی برگ همچون کاج میبرند در این گروه قرار دارند .

ترموود با چوب سخت (Hard Wood) :

این چوب ها از برش درختان پهن برگ حاصل می شوند .

تاریخچه ترمو وود

3) انواع ترموود از نظر ابعاد و پروفیل :

پروفیل های چوب ترموود با طول 3 یا 6 با مقطع هایی در طرح ها و ابعاد متعدد در بازار موجود هستند علاوه بر آن پروفیل ها در دو نوع شیاردار و بدون شیار به فروش می رسند .

ویژگی های ترموود یا چوب ترمو :

1) دوام و ثبات ابعاد :

پس از فرآوری و تیمار حرارتی چوب ترمو ، میزان رطوبت چوب چیزی حدود 4 تا 6 درصد کاهش می یابد.

همین امر سبب پدید آمدن یک ویژگی خاص به نام تعادل رطوبتی است . درکل جذب رطوبت و تبادل حرارت چوب و محیط پیرامون آن به صورت شگفت انگیزی پایین می آید و همین امر تاثیر بسزایی درثبات ابعاد ، کاهش ترک خوردگی و افزایش چشم گیر خاصیت عایق بودن الوارهای چوب ترموود دارد.

2) ایستادگی نسبی در برابر پوسیدگی و حمله حشرات :

چوب ترموود را به دلیل حرارت دهی بالا و شکستن و تجزیه شدن زنجیره های قندی آن و عدم داشتن منبع مغذی برای حشرات و قارچ های مولد پوسیدگی ،  می توان در محیط های باز و محیط های بسته با خیالی آسوده بکار برد .

3) فاقد صمغ بودن ، یکنواختی و خلوص چوب :

به دلیل گذاراندن الوارهای چوب ترموود تحت عمل فرآیند حرارت دهی ، کلیه مواد مضر و رزین آن همچون فرمالدهیدها حذف و باکتری های موجود در چوب از بین می روند.

در نهایت ماده ای خالص و استریل که دارای رنگ و حالت یکنواخت است  برای مصارف متعدد محیط های داخلی و محیط های خارجی تولید می گردد .

تاریخچه ترمو وود

مزایای ترمووود :

نصب سریع و آسان

ثبات و دوام در برابر ساییدگی و شرایط محیطی

امکان برش و ایجاد مدل های قوس دار

نصب و جداسازی آسان

جابه جایی و انتقال به مکان دیگر

نگهداری و شستشوی آسان

کاربردهای چوب ترموود

ترموود قابل پیاده سازی در فضاهای داخلی و فضاهای بیرونی می باشد که برخی از کاربردهای آن به شرح زیر است :

کفپوش فضای داخلی و بیرونی.

نمای بیرونی ساختمان یا چوب نما.

می توان یک تابلو چوبی تبلیغاتی ساخت و به عنوان تابلو مغازه یا تابلو سر درب نصب نمود.

کاربرد در دکوراسیون داخلی.

سایه بان و لوور.

آلاچیق و پرگولا.

درب و پنجره و زیر سقف.

روف گاردن.

سونا.

استخر

قرنیز

کف

پله

تاریخچه ترمو وود

تاریخچه ترمو وود

در هنگام انتخاب ترموود چه نکاتی را مدنظر قرار دهیم ؟

1) ضخامت پروفیل ها : حداقل ضخامت پروفیل برای کاربردهای متعدد 2 سانتی متر است و کمتر از آن نامناسب می باشد .

2) تراکم ترموود : هر چه تراکم ترموود بالاتر باشد مقاومت بیشتری خواهد داشت

3) برند معتبر : خرید هر محصولی بر مبنای برند آشنا و شناس مطمئن تر خواهد بود . بدیهی است که برندهای معتبر، آرامش خاطر از کیفیت را برای خریدار به همراه خواهد داشت.

ون وود عرضه کننده بهترین ترمو وود های ایرانی
آدرس سایت:

WPC.IR

4) تنوع پروفیل : اینکه آیا شرکت عرضه کننده ترموود ، پروفیل شما را ارائه می دهد یا نه

5) بررسی پروژه های اجرایی توسط عرضه کننده ترموود

بهتر است پروژه های اجرایی توسط فروشنده چوب ترمو را بررسی نموده و مشاهده کنید.

هم چنین این را هم در نظر بگیرید که چه کسانی قبلاً از این فروشنده خرید کرده و آیا از نتیجه نهایی راضی هستند؟

تاریخچه ترمو وود

آدرس دفتر مرکری ون وود:

تماس با ون وود

02126753345

09383603809

لیست قیمت بروز گروه ون وود:

https://www.wpc.ir/%d9%82%db%8c%d9%85%d8%aa-%d9%85%d8%ad%d8%b5%d9%88%d9%84%d8%a7%d8%aa/

لینک اطلاعات خانه های چوبی ون وود:

خانه های چوبی